2012.01.08. 12:38

Búcsúm az Indextől

 "Felek a fenti Megállapodást elolvasták és mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá." - ez a mondat zár le egy 13+4 éves szakaszt az életemben, vagyis: utolsó alapítóként a továbbiakban engem sem fűz semmilyen kapcsolat az Indexhez. Lehetne ehhez egy kismagyaronline, házi Guinness-kategóriát definiálni, a leghosszabb jogviszony rekordjaként emlegetni (de nem ragaszkodom hozzá).

Szerződésünk felbontásának természetesen közös megegyezés az előzménye; az aktust viszont nem érdemes beilleszteni az utolsó fél év internetes személyi mozgolódásai (Uj Péter, Kardos Gábor illetve Weyer/Nádori, majd Novák Péter origós távozása) közé. Formailag is máshogyan néz ki, hiszen ők mindannyian munkavállalói voltak az Indexnek és az Origónak - én viszont szinte minden más megoldást kipróbáltam, ezt az egyet kivéve (többnyire tulajdonos voltam, vagy vállalkozási szerződéses); és tartalmilag is, hiszen az én tevékenységemnek csak kisebb része zajlott a nyilvánosság előtt, míg ők a frontvonalban meneteltek.

Uj Péterrel sorrendben az Index szerkesztőségének harmadik operatív vezetője távozott néhány hónapja, és sokan azt gondolták, hogy ez a változás le fogja rombolni az Index piaci pozícióit, elég csak végignézni az akkori hír- és kommentárcímeken: Mi folyik az Indexnél?, Az Index.hu elesett, Betörték az Indexet?

Hogy ezek teljesen alaptalan kitalációk voltak, az ma már napnál világosabb. A cégvezetés a szerkesztőséggel konzultálva választotta egyik legrégebbi munkatársunkat, Mészáros Zsófit főszerkesztővé, és Zsófi (valamint az egész stáb) őszi-téli produkciójáról az egész szakma szuperlatívuszokban beszél. Az újság tartalma, a szerkesztőség működése továbbra is pontosan azt a minőséget hozza, amely annak idején, az alapításkor csak a legszebb álmainkban fordulhatott elő. Az ésszerűség világában pedig ez az alapítók legkomolyabb eredményének számít: sikerült olyan rendszert felállítani, amely mindenféle személyes karizmától függetlenül jól és eredményesen tud működni. Egy esetleges összeomlás az alapítók kudarca is, a sikerből pedig ez a pici dicsőség jár nekik.

Mindez persze nem lenne lehetséges, ha nem állna a tartalomelőállítás mögött az ország legjobb online kereskedelmi részlege, amely anyagilag is lehetővé teszi, hogy ez a nagyszerű dolog hónapról hónapra megvalósuljon. Most látszik az, hogy mekkora szerencse volt a szerencsétlenségben az a tény, hogy az Indexnek tizenhárom éves története során egy sor olyan piaci konkurenciapróbálkozással kellett megküzdenie, amelyeknek a túlsó végén hozzánk képest szinte végtelen büdzsét megmozgatni képes óriásvállalatok voltak. A gigászokkal folytatott sikeres küzdelem során a vállalat üzleti részlege elképesztően kigyúrta magát, és ma egyértelműen vezeti a piacot.

Végül pedig, szintén elismerés illeti a vállalatcsoport vezetését, hogy egy nem könnyű gazdasági és politikai konstelláció kellős közepén, nem jelentéktelen sajtóellenszél közepette is irányban maradt a hajó.

Az Index létrehozása óta eltelt tizenhárom év felfoghatatlanul hosszúnak tűnik, pláne ha hozzáteszem az előjáték, az Internetto további négy évét. A fiam nagyjából éppen a Nettó megjelenésével egyidőben született, ma pedig már felnőtt focicsapattal edz, ez talán egy megfelelően elborzasztó személyes mérce az idő előrehaladásához. No meg az, hogy a nullaforintos, amatőr online médiapiac, amelyet fejleszteni óhajtottunk, mára évi 20-30 milliárd, de lehet, hogy ennél is több készpénzt mozgat meg, a válsággal is képes szembeszállni, és a világ legnagyobb vállalatai is itt, idebent versenyeznek már velünk, a mi tortánk szeleteiért.

A sajtóközleményekben ilyenkor megszokott új kihívásokat keres formula esetemre nem érvényes, hiszen az Indexszel párhuzamban már több éve veszek részt más, viszonylag érdekes online vállalkozásokban, ők most több időt fognak tőlem kapni. A két legizgalmasabbat idejegyzem: a Mandiner havi hatszázezer fölötti egyedi látogatójával ma már több, mint ígéret, a hazai középmezőny egyik legerősebb szereplőjévé vált kétéves fennállása alatt, míg az AudioPorn Central az elektronikus popzenei szcéna meghatározó blogja - de nem itthon, hanem a három nagy angolszász piacon, az amerikain, a kanadain és a briteknél.

Akik közelebbről ismernek, többé-kevésbé megegyeznek abban, hogy a média világában szinte elengedhetetlenül szükséges exhibicionizmus belőlem szinte teljesen hiányzik, és ez is része volt annak, hogy még a szükséges üzletititok-megtartáson túl sem árultam el nagyon sokat sem az Internettóban, sem az Indexben végzett aktivitásomból, sokszor még a szűkebb környezetem felé sem. Ennek most vége szakad, ugyanis ezzel az írással elindítok egy szubjektív Indextörténet-sorozatot, amiből sok-sok olyan apró, de fontos részletre is fény derül, amelyek segítenek összerakni az Index-képet, és talán arra is inspirálhatnak néhányakat, hogy indítsák el saját hasonló történetüket, vállalkozásukat. Megpróbálom rekonstruálni a tényeket archivált levelezésekből, iratokból, anyagokból, de sokszor majd az emlékezetemre kell hagyatkoznom, és az pedig nem biztos, hogy sziklaszilárd; reméljük, előkerül ilyenkor valamelyik exkolléga, és egy kommenttel kisegít.

Kezdjük is tehát: számomra az Index.hu kalandja 1993-ban kezdődött. Előző cégcsoportom, a még egyetem alatt, tankörtársaimmal alapított Pixel irodájában ültem, és a reggel vásárolt Magyar Hírlapot olvasgattam. A lapból két vizionárius tekintetű srác nézett ki rám, Nyírő András és Szakadát István, akik az általuk készített, első magyar nyelvű CD-ROM-ot, a Politikát promótálták.

Mivel a boltunk rengeteg CD-ROM olvasót adott el, angol nyelvű lemezekkel, rögtön elhatároztam, hogy megkeresem őket. Nagyon sokat nem kellett fáradoznom ezért, mert körülbelül egy óra múlva kopogtak az ajtómon: Nyírő András volt az. Jót beszélgettünk, amiből kiderült, hogy ennek a fickónak nemcsak a tekintete látnoki. Innen folytatjuk tehát, néhány napon belül.

180 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gg.blog.hu/api/trackback/id/tr923528421

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki az a GéGé? 2012.01.09. 14:45:25

Gerényi GáborAki egy kicsit is ismerős a régi internettós illetve indexes ügyekben, annak Wágner urat nem szükséges bemutatni. Valamikor 10 éve segítséget kértem a mi Wágnerünktől, aki visszakérdezett, hogy miért nem fordulok a Gégéhez?  - Ki az G...

Trackback: Búcsúm az Indextől 2012.01.09. 09:58:01

Ezzel az írással elindítok egy szubjektív Indextörténet-sorozatot, amiből sok-sok olyan apró, de fontos részletre is fény derül, amelyek segítenek összerakni az Index-képet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genyamagyar 2012.01.09. 13:19:19

Kincső nevet férfiember nem ad a gyerekének. Ez csak a zasszony agymenése lehetett.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.09. 13:25:58

Orbán szánalmasan, szinte könyörögve, megjuhászkodva mindent elfogad, csak IMF hitelhez jusson!

Ha lemond 250 lesz az euró!

Sok fideszes már ezt szeretné!

igenember 2012.01.09. 13:27:23

Emléxem a Pixelre. Jó kis bolt volt az. Ott vettem az első Gravis Ultrasoundomat. Imádtam hozzátok járni. ^^

_who_am_i · http://shifthappens.blog.hu/ 2012.01.09. 13:27:51

@Zed is not dead yet: A kommentjeid alapján elég őreg róka lehetsz ahhoz, hogy zavarónak érezhesd ezt a változást.

De gondolj bele, mi van azokkal, akik 1-2 éve látogatják csak az oldalt, mert korábban vagy túl fiatalok voltak ahhoz, hogy foglalkoztassa őket bármi a szűk környezetükön kívül, vagy nem ismerték az Indexet, pont annak köszönhetően, hogy még nem "bulvárosodott el", és ezzel egyenes arányosságban nem volt ilyen ismert?

Nyilván ahhoz, hogy kiegyensúlyozott véleményed lehessen a dolgokról ma már nem elég Indexet látogatni, de ha ez a változás kellett ahhoz, hogy szélesebb tömegekhez juthasson el, akkor nem biztos, hogy ez egy olyan rossz dolog.

Zed is not dead yet 2012.01.09. 13:30:57

@serwer: Hirdetések ... mik is azok? :p

Komolyra fordítva: mivel a netezők többsége igen hamar talál magának valami jó kis reklámblokkolót, csodálkozom rajta, hogy még mindig létezik ez a fajta reklámpiac. Másrészt a hirdetők és a média között egyre többször ott van a hirdetésszervező, aki elhelyezi a kliens hirdetéseit és megesik hogy olyan helyen, olyan módon, ami meglepi a klienst ha véletlenül találkozik vele. És néha nem is csak meglepi, ugye.

Urambátyám dolgokról meg annyit, hogy azok _annyira_ urambátyám dolgok, hogy gyakran arra csinálnak meg egy céget, hogy az majd elnyerje azt a pályázatot amit rá írnak ki. De erre pontosan stimmel Vonnegut szövege. Szóval múlt, jelen, jövő ... politika = intézményesült érdekérvényesítés. Meglep a mutyizás? Bele van kódolva. Hogy nyers és ízléstelen? Több száz éves lemaradásban vagyunk a nyugathoz képest a valóság ügyes elkendőzésének technikáit tekintve (is). Szóval aki hirdet, az mind olyan, aki vagy kimaradt a csókos pacalból, vagy tudatosan úgy tesz mintha kimaradt volna (ez is egy érdekes dolog ám). Szóval "ugorgyunk".

Chingachgook 2012.01.09. 13:33:17

eszemfaszom megall mennyi analfabeta-megvezetett-szerencsetlen-troll van itt

csinaljatok ti portalt, majd meglatjatok, milyen konnyu (legyen nektek a fold))

Zed is not dead yet 2012.01.09. 13:35:23

@_who_am_i: Igen, elég öreg és épp az a bajom, hogy a fiatalabbakat nem emeli feljebb, hanem inkább lemegy az alá a szint alá, amit ők az interneten bárhol tapasztalhatnak. Amikor már vannak olyan oldalak, mint pl. a napiszar.hu, akkor kell egy másik ilyen index.hu néven? Jó, ez még hálistennek túlzás, de a tendencia ez. Mértékadó hírportál. A nevében lenne, hogy mi lenne a dolga. Vagy pedig ez lenne a kiárusítás a rőfös boltban?

szobatars 2012.01.09. 13:36:20

"Az újság tartalma, a szerkesztőség működése továbbra is pontosan azt a minőséget hozza, amely annak idején, az alapításkor csak a legszebb álmainkban fordulhatott elő."

Tényleg erről a "minőségről" álmodtatok anno????

király vagyok 2012.01.09. 13:36:46

Én meg olyat szartam reggel hogy el nem tudjátok képzelni.

Zed is not dead yet 2012.01.09. 13:40:29

@Chingachgook: mondd hosszútoll mester, objektivitásról beszélsz, vagy üzletről?

Üzletnek biztos jó az index, ez már kívülről is látszik. Erre joggal lehetnek büszkék, ha esetleg az ide vezető útra és módszerekre nem is feltétlen (nem tudom, de majd GG talán leírja és meg fogom tudni veled együtt).

A gond az, hogy ha gulyáslevest akarsz főzni és árulni akkor hiába hivatkozol arra, hogy "de hát veszik és viszik" amikor valaki felveti, hogy ez a termék objektíve inkább túrógombóc. És ez az index manapság.

wilson77 2012.01.09. 13:44:34

Jó napot kívánok!

Izgalmas, különös és kiváltképp merész dolog a mandinerre hivatkozni.
Akár a napiszarra is lehetne, ott is van annyi látogató. (a két oldal tartalmi különbségekbe nem mennék bele).

üdv: wilson

is 2012.01.09. 13:46:23

adok egy külső benyomást: az index elindult onnan, hogy jó szerkesztőséggel jó tartalomhoz (minőség) felfuttatja a kattintást; és eljutott oda, hogy a kattintáshoz optimalizálta a tartalmat és a szerkesztőséget (profit). kívülről nem tűnik úgy, hogy bárki is úgy lépett ki az indextől, hogy "kurva jó dolgot csináltunk, és büszkén mutogatom majd az eredményt". az üzlet bedarálta az álmokat, a terveket, a tehetséget. nyilván két vagy három csőddel már ez is eredmény, de az, hogy az index a Metro(pol) és Blikk újságok (működési) szintjére érkezett, az nem a legfelemelőbb.

ez egy külső benyomás, egy mellékszálnak, ha akarsz najd a posztokban akár implicite reagálni rá. ha nem, az sem baj.

_who_am_i · http://shifthappens.blog.hu/ 2012.01.09. 13:47:18

@Zed is not dead yet: A hozzászólásaid alapján elég öreg róka lehetsz, hogy ez a változás zavaró legyen a számodra.

De gondolj bele, mi van azokkal, akiknek az Index mai formája jelenti azt, amit neked annó az internetto jelentett.

Azóta a weben fellelhető tartalmak, és a felhasználók száma sokszorosára nőt, az átlagszínvonal esett, így az Index szerintem ebben az elkurvult környzetben az átlaghoz viszonyított jóval kisebb elkurvulásban megtudta őrizni "kiemelkedő" pozjcióját. Úgy, hogy ezzel nem utolsó sorban meg tudta növelni az olvasottságát.

A Te véleményedet osztó emberek aránya az Index látogatói körében feltehetőleg folyamatosan csökken (no offense), és egyre több embernek jelenti az Index mai formája az etalont.

Nyilvánvalóan teljesen igazad van abban, hogy ha valaki kiegyensúlyozott világnézetre törekszik, már nem elég Indexet olvasnia, ám annak a fiatal generációnak, akiket én is kélviselek, tökéletesen kiszolgálja az igényeit.

Persze ha ez a tendencia folytatódik, akkor egy idő után valszeg már az én gyomrom sem fogja bevenni a színvonalt, de jelenleg még nem annyira para a helyzet szerintem, ahogy azt az überindexkonzervatív álláspontodban kifejtetted.

béke

_who_am_i · http://shifthappens.blog.hu/ 2012.01.09. 13:47:58

bocs a spamért, az előző megjegyzésem első körben eltűnt az éterben.

Az index is elesett 2012.01.09. 13:54:01

Az index úgy ahogy van, mindenestül lefeküdt a fidesznek. Aki ezt nem látja, az vak illetve elmebeteg. A mészáros zsófika a fő lefekvő, miközben a gyermekded humorra alapozott semlegesség hamis dicsfényében fürdik a valaha jobb napokat is látott oldal. Reméljük, majd ő is megfizet ezért egy szép napon a többi opportunistával egyetemben.
Méghogy fideszfób? A viccesnek szánt balfasz cikkek miatt? Az igazán fideszfil hozzáállás ott látszik meg napnál is fényesebben, amikor a fideszt nem is trágár módon fikázókat egyszerűen kitiltják a hozzászólók köréből. Az index tevékenysége leginkább ezért nem tolerálható. A kis feltörekvő önjelölt újságírócskák által összelapátolt, helyesírási hibáktól hemzsegő cikkek már csak a hab a romlott tortán.

Zed is not dead yet 2012.01.09. 13:59:04

@_who_am_i: Nos, hát ott a válaszom a válaszodban. Az alatt a nem kevés év alatt annyit változott az index olyan irányba, hogy az rettenetes. Ha már Te is látod a tendenciát, csak nálad még nem képes a portál önmagában betölteni a hánytatószer funkcióját, akkor miről vitázunk?

Ha Te mint "a fiatal(abb) generáció képviselője" úgy gondolod, hogy rossz az irány, talán neked is azt kéne mondanod és kortársaidnak is, hogy "kösz, nem ezt kérjük" és akkor nem a velvet lenne az index fősodra (nagyon kis túlzással) hanem elindulna visszafelé, a jó irányba. Akkor nem születnének ötsoros "cikkek" (5 sor, 3 fotóval, tipikus) és akkor valaki az indexnél azt mondaná valamelyik meetingen, hogy "emberek, aki tud írni az írjon, aki nem tud, az csináljon inkább valami egészen mást". Ráadásul, ha jól gondolom, ez a portál mégiscsak valami olyasmi mint egy újság, ami a jogi felelősséget illeti. Van felelős szerkesztő, vannak kisebb felelősök, stb. A hal mindig a fejétől bűzlik, szóval egy rovat olyan lesz, mint amilyet a rovatvezető jónak tart (ha a beosztottak is minimum azt a szintet tudják) vagy még annál is gyengébb.

Az újságírásban az a hosszútávú gondolkodás, amikor nem azt tartják meg, aki 3 kép mellé tud 5 irreleváns sort írni szánalmas magyarsággal, hanem azt, aki gondolatokat tud közölni, vagy aki különbséget tud tenni egy érdekes hír, vagy egy milliószor lerágott bulvárcsont között.

_who_am_i · http://shifthappens.blog.hu/ 2012.01.09. 14:19:26

@Zed is not dead yet: Hogy őszinte legyek, soha nem számoltam meg, hogy pontosan milyen arányban képviseltetik magukat az oldalon az általad említett 5 soros cikkek, de nekem mindig is az volt benyomásom az Indexel kapcsolatban, hogy ha nem is egy HVG/hetilap terjedelemben, de hoszabban, és több álláspontot bemutatva foglalkoznak az általuk tárgyalt témák nagyrészével.

A Velvettel kapcsolatban nem nagyon tudok nyilatkozni, mert foggalmam sincs, hogy mennyi részt hasít ki az index összolvasottságának tortájából.

lesifotos_szh 2012.01.09. 14:42:08

Szóval, GG! Te törölted a Tomcat topikot?

Akkor csak melegebb éghajlatot kívánhatok Neked. Megijedtél a köpcöstől, de próbálod a joggal magyarázni.

sergei 2012.01.09. 14:49:22

@wilson77: +1. Amikor a reakció blog megszűnt, még egész értelmes tartalmat generáltak oda, de hamar trolltanyává változott. Ha oldalsávot megnézzük, egyértelmű trollbait, gratulálnak egymásnak a véleményükért és osztják a hülyeségeiket, napiszar színvonalon. Hát így tényleg lehet 200k unique-ot generálni, de pontosan, a napiszarnak is van annyi bőven. Talán okkal.

szobatars 2012.01.09. 14:54:26

@is:

Sokszor vitatkoztunk egymással, sokszor volt ellentétes véleményünk és sokszor volt hasonló az álláspontunk.

most éppen hasonló.
.-)

egerészölyv 2012.01.09. 15:11:07

Jé, de érdekes... Az Indexet ért "támadások" (brühühű, de sajnálom szegény Indexet) hol vannak azoktól a pofátlan, mocsok támadásoktól, amelyeket az Index intézett a kormány ellen? Elég csak a legutóbbi "magát megnevezni nem akaró diplomáciai forrásunk" világbotrányát idézni, amikor maga az amerikai nagykövetasszonynak kellett szokatlanul éles hangon lehazugoznia az Indexet...

egerészölyv 2012.01.09. 15:11:54

@egerészölyv: úgyhogy ha GG áll a mocsokságok mögött, távozása csak javíthat az Index sivár reputációján...

Farkantoán Chatpartner 2012.01.09. 15:22:33

@egerészölyv: nem valószínű, hogy a szutykot gg szintjéről kézivezérelték. Az a plauzibilis, hogy már ELEVE olyanokat vettek fel, akik effélére külön ösztökélés nélkül is hajlandók, "kreatívan".

Farkantoán Chatpartner 2012.01.09. 15:26:26

@lesifotos_szh: valami nagy spiller nem lehet gg a szakmájában, nálam a blog egy bazinagy fehér plecsnivel indul.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.09. 15:26:40

@egerészölyv: hat a sajtoszabadsag koruli hiszteriakeltesuk eleg vicces volt

kályhacső 2012.01.09. 15:29:02

@gg: A midiblogot folytatod?

Farkantoán Chatpartner 2012.01.09. 15:30:31

@hagyma: végülis nézd, ha oltári hülyeséget is beszéltek (beszéltek? üvöltötték, hogy aki nem fogja be a pofáját, azt elégetik, Kovács Lászlóval élükön), joguk nyilvánvalóan volt hozzá. A tömény, szünet nélküli mocskolódásuk után érzelgősen hüppögni azonban (legalábbis erkölcsileg) jogtalan.

kályhacső 2012.01.09. 15:34:52

@Farkantoán Chatpartner: Te kezdjél már valamit magaddal! Készíts zsebkendőt, rakj be smithpalit, oszt csapkodjál!

Farkantoán Chatpartner 2012.01.09. 15:36:46

@kályhacső: na látod, ezért kell takarodnia gg-nek. Akkor is, ha csak a barátai ekkora mocsadékok.

kályhacső 2012.01.09. 15:42:12

@Farkantoán Chatpartner: De hát már takarodik. Anélkül is elhúz a picsába, hogy te itt Csipike módra felügyelnéd a gyilkos galócát.

Farkantoán Chatpartner 2012.01.09. 15:46:19

@kályhacső: térj már magadhoz, mondanám, ha nem ez lenne a világ legrosszabb opciója. Nem azt "fedeztem fel" vagy sürgettem, hogy takarodik, hanem rámutattam annak nyilvánvaló okaira.

A csótány is ember 2012.01.09. 15:47:24

A sok bulvárért nem lelkesedem, a cikkek sokszor tényleg elég furák (megalapozatlan infók stb - pl szakmailag téves dolgok).
Az index főleg a hírek mennyisége miatt jó.

human77 2012.01.09. 15:52:54

En rendszeresen olvasom az indexet Amerikabol. Lehet, hogy az index belpolitikailag elfogult, nem tudom megallapitani innen, de nem is ez a lenyeg.

Osszehasonlitva az itteni online mediumokkal meg kell mondanom, hogy az index sokkal tartalmasabb, szinesebb, mint itt barmelyik nagy nev. Gyakorlatilag csak az index-et olvasva az ember visszonylag tajekozott a vilagrol.

Szerintem az index nagyon jo erzekkel valasztja ki mit kell a cimlapra feltenni, nem nekem kell a google newson vadasznom.

kályhacső 2012.01.09. 15:56:48

@Farkantoán Chatpartner: szerintem meg életedben nem vállalkoztál, önerőből nem tettél az asztalra lófaszt se, így aztán a valódi okokat mezei egyszerűséggel látod.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.09. 15:56:54

"(valamint az egész stáb) őszi-téli produkciójáról az egész szakma szuperlatívuszokban beszél"

Hát nem tudom, nálatok - a szakmánál - mi jelenti a produkciót, de amilyen szar az Index, és amilyen szar, helyesírásra és fogalmazásra képtelen újságírói vannak, ez max. azt jelentheti, hogy a "szakma" is erősen devalválódott, és csúszik a szarba egyre inkább.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.09. 16:01:06

Most akkor igaz vagy nemigaz, hogy az indexnél is kormányterror dúl. kirógták Ujkihihíváskereső Pétert és Tóta W Ábrándot meg emigrációba kényszerítették szegény Bedét vagy nem. .. és fideszkuyták igazgatnak az indexnél vagy nem. Most akkor Spéder vagy nem, csak später. Vagy akkor hogy is van ez?

Frick László Emlékzenekar 2012.01.09. 16:06:06

@Közbiztonság Szilárd: Megmondta Ujkihivástkereső Péter, hogy nem a nyomdaitisztaság száémít,. hanem a sebesség. 2009. március 29-és ápr. 14 között annyi idő alatt, amíg egy papírújság szerkesztősége napiértekezett, az indexnél három frissen bedobott miniszterelnöknevet fikáztak agyon. Ahol fűrészelnek, ott hullik a megapixel!

Valamint ha jól tudom, az is baj volt, hogy mi az elavult telefaXXXnak van olvasószerkesztője az indexnek, akkor el kéne dönteni, mijajó.

Itt van ez a kibaszusgitározott blogmotor pl, ha helyesen akarok írni, írjak helyesírásellenőrző alatt, de ha jót akarok, onnan előbb jegyzettömbe illesszem majd onnan újrakopopasztázzam... hát nem.

Itt beszél Ujkihívástkereső Péter a sebességről:
www.youtube.com/watch?v=BuNX6JAdg3I

Frick László Emlékzenekar 2012.01.09. 16:12:02

@A csótány is ember: Ez aljas rágalom. A szisztéma egyszerűbb:
Mivel a Fejlett Nyugati Közvélemény is meg mindenki is a címlapot olvassa csak, a szisztem így működik.

CÍM: Állítás
becsali két sor: Az állitás feldobása szafttal
megnyitod a cikket és akkor a cikk utolsó harmada a cím cáfolata [pl ellenkezője] és a szaft leperkálása.
másik példa:
Címlap:
A New York Times címlapján foglalkozott a [qrwannyaqrwqnnyával)
mindenki rohan, hűha.
Pedig ha kinyitnák a cikket, akkor ott van az igazság is
a New York Times európai online változatának címlapján volt a QQ [de ott is csak 3 órahosszáig)

De kedvencem az a szisztem is, amit a Népszabadság alkalmazott százéve.
még élt fejtő Ferenc, a vak filozófus.
Akinek a titkára a Népsazbit olvasta fel minden nap.

majd a Népszabi riportert küldött Párizsba fejtőhöz.
Majdhazajött a riporter és a főcím alatt:
Fejtő Ferenc is úgy látja Párizsból, mint mi!"
Hát hogy a bakelitházas telefaXXXomba is látta vóna szegény másképp??

Ezt a szisztemet követi az index is, a fasza mai címlap másnap már import fejlett nyugativélemény.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.09. 16:16:20

És még valami az index mai dicséretére.
Egyetlen kivételel ma már bármi haladó jóoldalit olvas az ember, mindenütt ugyanaz a kaja.
Az egy kivétel pedig az, hogy az index Hillary nénit idézi, aki szerint (a stábja szerint, meg a quiet american-ek szerint se nem) nem kell szakértői kormány.

Míg a többi orákulum a Görög és Olasz Móccert áhítja (jöjjön ide nekünk a fejlettnyugat, rúgja seggbe orbánt és állítson Bajnai bejöveteléig szakértői kormányt)

Arra a jellegzetesen busulós magyarnótára, amit a Tóta Gábor Elemez máma a jónépp fülébe kesergőként húz, már ki se térek.

Óbár lennék Csilicsalabácsi, AZONNAL (PROMT), moströgtön, piri-a-parádé ezzel az ENTER-rel megbuktatnám a kormányt.

Ha már magyarszar, legyen kövér :DDDD

SPU 2012.01.09. 16:27:48

@Frick László Emlékzenekar: Ez valóban szép meglátás, pontos diagnózis. Es ami a legmeglepőbb: működik. Így kapunk vissza egy tetszőleges ballib blődlit 48 órán belül mértékadó nyugati lapok véleményeként.

SPU 2012.01.09. 16:32:43

@Frick László Emlékzenekar: Lebuktál. Te valójában egy könyv vagy. :)

A21 2012.01.09. 16:39:03

@Cica75: igen, te vagy vak.
Ott van, jobboldalt, felül
Írta és rendezte:
Gerényi Gábor

(ez az ő blogja)

tojas99 2012.01.09. 17:02:06

nincs azzal semmi gond, hogy megíródott ez a sztori (nem olvastam el), de hogy kikerül az index címlapra, az már a saját fasz szopása.

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.09. 17:04:21

Kedves GG! Neked külön köszönet azért, hogy az ország egyik leglátogatottabb, nem kis részben politikai fórumát sikerült oda züllesztenetek, ahol most tart! Bocs, nem tudok sírni utánad sem. Wágner is megérdemelte a sorsát, tképp remélem, hogy sem ő, sem te nem kaptok a jövőben olyan munkát, ami bármilyen formában kötődik fórumokhoz, emberekhez. Az új tulajdonosoknak meg minél hosszabb, minél szarosabb nyelvet kívánok, ki se tudják húzni a nyelvüket a fideszes seggekből, akkor sem, ha már nagyon szeretnék!

Alikam 2012.01.09. 17:08:17

@peetmaster: biztos mert nem gyújtottál rá mert akkor a füst elzavarta volna őket.

mqqq 2012.01.09. 17:26:48

@gg: Az INteRNeTTo óta olvaslak titeket. Köszönök mindent.

Bernáth Tarján, 4914 Olcsvaapáti, Nyár utca 40. (t 2012.01.09. 17:49:18

Bmg GG pont most lépsz le mikor kiszivárgott a Norton Antivírus forráskódja? Ez nem hiszem el ember!

Éhes_ló 2012.01.09. 20:02:10

A kuruc harmadannyi idő alatt lenyomott benneteket.
Tokkal vonóval, lé nélkül, üldöztetésben, emigrációban.

Sehol sem vagytok a PC blablátokal hozzá képest.
Ez van.
Változnak az idők.
Szerencsére.

high up! 2012.01.09. 20:10:36

Hamarabb is mehettél volna GG, Wagnerrel meg a többi lejárt szvatosságú elvtárssal egyetemben, akkor esetleg még menthető lett volna az index elbutuló színvonala.

Valaha a vita fórumok miatt járt ide 95%, aztán amiatt is ragadtak meg ennél a sitenál. Voltak sokkal érdekesebb és szakmaibb website-ok is, csak azokból pont a lényeg hiányzott: az az információ és izgalom, ami a fórumokon valaha még kijött. Valaha még 5-10 éve. Csak hogy az atomsérült komcsi libsi moderátoraid kiirtották az összes olyan nicket, akik miatt az emberek a fórumra jártak. Helyette a bolsik meg a libsik korlátlan hatalmat kaptak. Ezek után még csodálkozol, hogy ez feltünt mindenkinek és kórusban szidták a zindexet? S aztán a jobboldali média előretörése után (Echo, Hír tv) a fórumok teljesen feleslegessé váltak, mert már nem volt titkos információ bennük.

Szóval jó szar manager vagy, hogy 10 éven át nem vetted észre az idők szavát, hanem befeküdtél az adott rendszernek nyalni. Csak hogy azok az idők lejártak, aki akkor befeküdt, azoknak az órája mára lejárt, hát ez a magyarázat, hogy miért is hullanak tömegeével az indexes vezérürük.
Ja, és érdekes módon az irtás nem csak a fórum színvonalát vitte le, hanem a hírcentrumét is.

Olyan kis aranyos hülye Blikk színvonalra dolgoztátok le ezt az egész kócerájt. Meg is kaptátok az ehhez a színvonalhoz passzoló olvasókat, blognyitókat, kommentelőket.

high up! 2012.01.09. 20:29:40

Ja, és a legmenőbb slapajokról. Pölö Tóta wé ajnározása. A faszi mentes volt mindenféle kultúrától meg értékvilágtól. Egyesek ezt hívták egyéniségnek, amikor TW-nek a száján jött ki a seggének a tartalma. Hát nem, ez se újságírás nem volt amit ez a fajta brancs müvelt, se magyar, se európai. Ez Blikk volt. Van. Lenni fog.

-ling 2012.01.09. 20:34:07

a kommentekből elég jól levehető, hogy az index valaha egész jó volt. ma egy gagyi bulvár, tele felületességgel és hibával.
(ráadásul úgy tűnik, ez a vélemény világlátástól függetlenül áll.)

a többi, valaha az internettón regisztrált törzsasztalos, nyírőkövetős fórumozóhoz hasonlóan én is nagyon sajnálom. kár érte.

Fair_ 2012.01.09. 20:34:15

@Ленина:

"Feltétlenül nagyon alaposan és igényesen nyalj az indexnek, nehogy azt higgyjük hogy kirúgtak benneteket."

8D

isssti 2012.01.09. 20:48:08

@Nekrológ: Ha megütnéd azt a bizonyos intellektuális mércét, ezt a kommentem sem magyaráznád/értenéd félre..
Bocs, hogy ezt kell mondjam..

MACx 2012.01.09. 20:51:51

Az újságíró is ember.

Az történt, hogy az egyre inkább behódoló, és egyre inkább szinte magától is jobbra dőlő szerkesztőségre rászabadították a tulajdonosok az "elefánt a porcelánboltban" akaratukat, és miután a NOL, a Tényező, az Átlátszó, és a Kreatív is lehozott anyagokat a dologról, végre észbe kaptak a szerkesztőségben is, hogy végül mi a jó istent csinálnak? Elesett? El. Betörték? Be. Folyt valami? Folyt. :)

VISZONT valószínűleg kellett ez a masszív fejbekólintás az indexeseknek, hogy rádöbbenjenek - valójában nem óvodások a tulajdonos karmaiban hanem (jó esetben) újságírók.

"A főszerkesztő végül a Nagymező utcai Instantba hívta össze a szerkesztőket december elején, hogy bemutassa, mit akar a tulajdonos. Az írásos anyag a Simicska Lajos Stratégiai Ballisztikus Tartalomelhárító Rendszer nevet kapta."

Kb Bodoky foglalta össze a kérdést jól, miszerint "A mindenkori szerkesztőség pedig – és ez a legszomorúbb – később már nem volt elég tökös ahhoz hogy a közösen lefektetett szabályokat betartassa akár a mindenkori tulajdonossal, akár a főszerkesztővel szemben."

Kellett nekik ez a fejbekólintás.
Kicsit elesett. Kicsit betörték. Kicsit folyt. :)

Reméljük végleg észhez tértek, de azért ne kopogjuk le.

A gyávaság a legnagyobb emberi bűn.

isssti 2012.01.09. 20:52:00

@az igazi medwe: Akkor fald az igét és térdre...

xxx101 2012.01.09. 21:16:11

@MACx:

Na igen, kb ennyi a történet.

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.09. 21:33:37

@high up!: vicces, hogy egy nácika két nicken (vagy valóban ketten vagytok?) reklamál egy olyan lap miatt, amelynek fórumán épp két elvtársatok főmoderátorkodik és bassza szét még a maradványait is a korábbi fórumnak, gondoskodva róla, hogy egy újabb náci homokozó legyen belőle. :D

nagyfeszültség 2012.01.09. 23:13:15

GG nagyszerű ember, kitünő szakember, ráadásul nagyon jól ír és irigylésre méltó, higgadt derűvel tűri azt a sok hülyeséget, amit itt néhányan összehordtak róla.

Bartoki 2012.01.10. 01:14:15

Én úgy emlékszem hogy nem sokkal az indulás után a Nyírő feszt ki volt akadva azon hogy ugyan miért kellene az on-line médiát is ügynökátvilágítani hiszen minek, mert olyan fiatal itt mindenki.

Aztán meg amikor mégiscsak át lett világítva az on-line média is, akkor meg eltűnt nagy hirtelen. :O

Megírhatnád hogy ez akkor csak véletlen egybeesés volt, vagy mi volt emögött?

ps: nem, nem akarom azt sejtetni hogy valami, hiszen nem tudhatom - épp ezért kérdezem

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 02:16:49

@SPU: Húú, én benne lennék ebben, hogy csak én ládssam így és valójában ne így legyen. Akkor ugyanis csak fel kéne magam lőni a Hóóóódba és útközben egy kanyarral megbasszuisgitározni a Gönczőőőszekeret. És akkor csak a fantazmagóriám lehetne, dojóvóna, dojó!
csakhogy vess egy pillantást valahová a kommentoszlop tetejéra , arra a nickre, akinek a neve is az index pusztulatára utal, hogy ugyebár őszerinte fidesz -és kormyánnyaló az index. nahát, azt kívánom én az ilyen szegény beteg srácoknak, hogy a babájuk abban a stílusban nyalja a seggüket, ahogy az index a kormányét, ha jól tudom, Sztalin nyalatta így Tuhacsevszkij nevű haverja seggét... hehehe!

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 02:20:00

@Az index is elesett: Így feeküdjön le veled komám a babád is, ahogy az index a kormánynak (meg a fidesznek) lefeküdt és ebben a stílusban nyaljon be neked :D ..úgy hlptttyné be a huzagolt ágyúcsőből való protko-rectumodat is, mint a csőtésztát, szafftyával, te kis te, te!

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 02:32:31

Azt lehet látni az egész online-sajtóéletben, hogy a bloggizmó stílusa szivárgott át, mint genny a gézkötésen a sajtóstílusba. A mém-gyártás mint vezércikk-forma. (Hazudok valamit és ha lebukok, akkor azt mondom, vicc volt meg mém, meg [tréfás]álhír.)

Többször fölmerült az, hogy elavult papírújságírók, de jóoldaliak ám!! haladóak és szájjal liberálisak... pofán akarnak verni kaszálósmókusos csávókat, ha egy jóoldali maikocsmában összefutnak.

mert ugye a papírújságírók kenyere vagy a mazsolája a kalácsból azért lett elvéve, mert majd az onlinemédia gyorsabban, hatékonyabban és korszerűbben csinálja. És sokkalkevesebb honoráriumért.

Namost a korszerűség, az meglett. A nulla honorárium meglett.

Tippelek, ne legyen igaz, de az egész Velvet annyi gázsiért készülhet jóformán, amennyit a Nők Lapjánál 2-3 vezető újságírónak ha fizetnek.

A magyar onlinemédia 10 év spättel indult és átugrotta azt a 10 évet!

A fejlett Nyugaton komoly tartalmakért ma is [elő]fizetnek.

Meg szeretném kérdezni az idegyűlt komoly onlinesajtómunkásokat, létezik-e a maimagyar (természetesen korszerű, vezető, üde, illatos stb) onlinemédiában olyan tartalom, amiért valaki 2 f-t [f= fitying] fizetne...

a bloggizmó FÖLterjedésébvel ugyanis .
Mi a f-ért olvassk én indexet, amikor ugyanazt akármelyik amatőr bloggernél is elolvashatom.

Amit Tóta Gábor ingyen kielemez, azt az okosságot akármelyik konyhai házimanó blogjából is kiolvashatom.
Ügyesen uszít kommentvihart ( Vidor úr tegnapi provokációja) Mert ki nem?

4-5 éve, amikor a Kaszáló Mókus kezelésbe vette a blogpiacot is (köszönjük Wallis!) mindenki kinevette Ördög Zoltán blogger ámátőr ámbícióit!

Folytathatnám ezt a kommentet, de minek. Odáig süllyedtünk, hogy egy ilyen szintű szöveg alá, mint ez a kommentem, azt szokták böfizni a jógyerekek, hogy "Ez zavaros komám, érleld még egy kicsit."

Annyira jól sikerült kavarnia a szart az onlinemédiának, hogy csak az olyan "összetett mondanivaló" silabizálható még ki, aminek lényegét tőmondatokból fűzték föl.

Akkor nincsen igaza a jóoldali papírsajtó munkásainak, amikor kurvanyázzák az indexet???

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 02:36:27

Valamint az indexesek nem győznek szüntelenül sajátmaguknak köszönetet mondani ennen zsenialitásukért.
hagy köszönjem már meg helyettük, ha már ők ilyen hálátlanok: a Wallis pénze nélkül nemm kaszáni, hanem kapálni mehettek volna el a vidékinagynénikéjük balcsiparti telkére...

Az is megérne egy Rajnai Attila -riportot*, ahogy és amiért betette nekik a Wallis és ahogyan kivette, amikor kész lett...

*Mókinccok a kaszálón

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 02:46:25

@tálca nélküli miniszter: Magyarországon liberális sajtó -val nyomokban se' találkozni. Ha esetleg valamely orgánum kurzíve l i b e r á l i s , akkor főleg a buta jobberek csúfolódásnak szánt izéitől lesz azzá.
Akiket őn fel-liberálisozna, nyalták fényesre azok line-ját, akik széjjelbasszusozták a haladóbaloldal maradékait és a liberáisokat is. Mór a kókista "SZDSZ" is legfőképpen a "Mi, liberálisok!" kiáltozásoktól lett az.
Nézzük át, uram:
1. Egy liberális sajtó nem nézi el azt, amit egy szabadpiacos liberális állam sem, nemhogy MEGMAGYARÁZZA (mint a Figyelő amit Leisztinger művelt itt.
Egy oélyan embert, mint Leisztinger Tamás, az USÁ-ban az FBI kutyaláncon vezet ki a tőzsdéről. És a liberális sajtó az apjuk kaszáját is belétörli.

2. EGY (tehát 1) liberális sajtó nincsen. Ott, ahol liberális sajtzóélet van, mindenből legalább kettő (2) van, pl indexből is és egymásról leszedik a keresztvizet meg a sábeszdeklit is, ha valamit elkövetnek. Nálunk viszont, ha az index szakmai hibát követ el, legföljebb kimoderálható magamfajta trollok dohoghatnak. De olyat, hogy pl a hávégé észrevenne az indexnél egy tevekaraván nagyságú hibasorozatot és viszont, olyan nincsen, hanem a "különféle" orgánumok válltvetnek egymás hibáinak kitakarásában.

Kommunikációs szinten egyszre van [lehet ugyanis!]arról szó, hogy a jobbersajtó kontár, pilhálkodó és balfácán, valamint arról, hogy súlyosanbefolyásoló túlhatalma van, akkor is, ha egyébként a reklám és médiatortán a jobbersajtó a fasorba se nincsen, maxx valamiféle díszítményes puruttya...

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 02:55:50

@MACx: Magyarországoön alapvető felállás az, hogy a magyarmenedzsment a tulaj pofájába beleveri a lábzsákját is. Klasszikus a hivatkozás a Népszabónál a Ringier -re nem kell azt a pareasztnak (itt olvasó, egyébként zenész szlengben a zsűri vagyis a közönség) tudni azt, hogy a tulajdonosi rétegnek vajmi kevés szakmaibefolyása van.

De ezt a trükköt is akármelyik mezei blogger tudja:

Ügyesen kell provokálni és akkor egyszerre kap hideget (jobbertrollkodást) és meleget (ballertrollkodást) az ember és akkor Török Vidor féle ártatlan szemeket mereszgélve vonogálhatja a vállát: "Hiszen elfogulatlan vagyok, hiszen egyszerre vádolnak kormányellenességgel és kormány-nyalással)

A gyakorlatban ez úgy nézett ki, amikor Ujkihívástkereső Pétert "kirúgták" Tótával egyetemben (szakmailag: a hávágé a bloggizmóban is nyitott és kellett oda egy véleményvezér derék, most írták vóna azt, ami igaz, hogy ahogyan sixx urat kölcsönadták egykor, úgy???)
Szóval valami 3-4 napig volt bizonytalanság az index címlapon, azóta viszont helyreállt a csapásirány.

Olyan politikai-megfelelő az index, hogy egyzserűen csak ennyit kénee a flagba fölírni:
Haza és Haladás!

Éljen és Virágozzék az Egyesült Államok és Hazánk Testvéri, megbonthatatlan barátsága!

Ha valami zseniális még az indexben, akkor az, hogy miközben egy könnyedén kivehető, határozott politikai line-t nyal fényesre, azalatt EGYSZERRE kormánybérencként is fikázzák.

De, ismétlem, én nem tudnék annyira büszke lenni erre a szituációra, mert erre a macicselre már 'százév'-vel ezelőtt még Ördög Zoltán blogger is képes volt.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 02:58:43

@Éhes_ló: Én vagy kétszer, akkor is gázmaszkban tudtam belepillantani a kurucinfosba, de nekem határozottan olyan, mintha a nácivadász-pont-com bloggerei művelnék szabadidejükben (ne felejtsünk el szüntelenül köszönetet mondani az USÁ-nak, amiért a kurucinfosnak az ottani szervereken szabad puruttyálódnia...)

Közbiztonság Szilárd 2012.01.10. 03:58:32

@Frick László Emlékzenekar:
Ez csak arra példa, hogy időnként Uj Péter is beszélt hülyeségeket.

Másrészt a gyorshíreknél még megértem a sebességigényt (bár egy helyesírás-ellenőrző futtatása kb. 3 másodpercet dobna egy hosszabb híren is), de mondjuk a Dívány, a Velvet, a Cinematrix, a Sport Géza, a kultúrrovat (mondjuk legalább tőlük elvárná az ember, hogy tudjanak írni, de ők sem) a TotalCar, a comment:com, a Hogyvolt meg az összes hasonló fasz-pina körítés (kerítés?) cikkeiben miért van szükség gyorsaságra?
Egyik sem napi friss infókat dolgoz fel.

Ami meg igen, az olyan létfontosságúakat, hogy most VV Irént jelölték a vasárnapi vérbajra.
Ezeknél aztán tényleg fontos, hogy milliszekundum késés nélkül jusson a címlapra.

Ráadásul egy vagy max. 2 korrektor rendbe tudná tenni az egészet, nem hiszem, hogy azoknak a fizetésébe rokkanna bele a portál.
A gyorshíreket akár pár perc késéssel, már a címlapra kerülésük után.

Mondjuk az is érdekelne, hogy ilyen helyekre hogy veszik fel az ún. "újságírókat", valójában inkább sajtósegéd- és betanított munkásokat.
Beesik Jolánka az utcáról, hogy újságíró akarok lenni, aztán mondják neki, hogy jó, fel vagy véve, anélkül, hogy ellenőriznék, hogy legalább az ábécét ismeri-e? Mert a többség ilyennek tűnik.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.10. 04:16:35

@Bartoki:
Nyírő elment akkor valamelyik mobilcéghez WAP-osnak, mert abban látta a jövőt meg a nagy lét.
A WAP meg ugye akkorát bukott, hogy Japánban azóta is cunami van tőle félévente.

@high up!:
Bár alapvetően nem állunk egy oldalon, de amit az Index fórumairól írsz, az nagyon úgy van.

Én akkor hagytam ott végleg (talán 2007-ben), amikor egy totál semleges (tehát nem polidilis) topicban beírtam valami idióta kérdésre (mittudomén, miért nem hajlandó hetente kétszer dugni az asszony, vagy hasonló) válaszul, hogy "Szerintem ez is a Gyurcsány hibája", mire végleg kitiltották a nickemet. Ennyiért. Aztán mikor írtam Wágnernek kaptam egy üres mentegetőzést, oszt annyi.
Pedig én is 1997-től fórumoztam ott.

Szóval az tény, hogy az ország egykor legpezsgőbb internetes fórumát tették-tetették tönkre idióta, ostoba seggfej moderátorokkal.

Ui:
Ennek ellenére fogalmam sincs, ki az a jelen cikket jegyző Gerényi.
Pedig annó voltam még 'nettós meg indexes fórumbulikon is, és jó pár régi 'nettós meg indexes arccal (Keki, Moon, Wágner, Új Peti, Nyírő stb.) beszélgettem személyesen.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 06:04:51

@Közbiztonság Szilárd: Csak ismételni tudom magam: a bloggizmus hat FÖL az index-BE [a LAP-ba bele] és nem fordítva. Lehetne pl egy AAlternatív Index -et szerkeszteni minden nap, ami színvonalasabb A Lap -nál (pl a bloghú ezt tenné lehetővé, ha lenne rá idő.

Azt tanította nekem egy tehetséges ifjútitán újságíró barátom, akit soha nem láttam még, hogaszongya:
Ingyenpornó nincsen.

Az indexnél ugyanaz a kőkemény FASZizmus van, mint a papírlapoknál. nem tudom, hogy hívják az index Katona Mártáját vagy Szekrényessy Juliját vagy stb, én Bogi -ként aposztrofáltam szegény agyondógoztatottakat, bár az egyikük Zsolt.

A "piszkosmunkát" nagyonsokan végzik GONDOLOM én a róka :D
és nagyonkevés pénzért.
És ingyen meg kevéspénzért ennyi meló van.

megoint csak ismételném magam, ha arra mutatnék rá, nem véletlenül nyílik ki a bézbólütő a papírújságírók munkanélkül tengődő rétegeinek farzsebében, ha az indexre gondolnak, jóoldaliság ide és jóoldaliság oda...
Könnyű úgy nagyFASZnak lenni, hogy

a szegény kis popsik halálra gályázzák magukat...

És akkor ím, a nagyFASZok aratják a dicsőséget!

Hátpl amit Szily blogigazgató úr művel, az...

Éhes_ló 2012.01.10. 08:35:04

@Frick László Emlékzenekar: mondjuk ez a te ízlésedet minősíti.
A kuruc publikus látogatottsági adatai messze kimagaslanak a hazai középszerből és minden tragikomikus tiltás, és vicces üldözési próbálkozás ellenére is verik az itt visítozók többségének nézettségét, olvasottságát.

A kuruc igazi CIVIL kezdeményezés, mindenféle mutyipénzek nélkül verve meg a hazai internetes médiavilág jól szponzorált és alapítványi, támogatói, reklámpénzek tízmilliárdjaival alaposan kitömött mezőnyét, jobbról, balról és középről is.

Ezek után nem csodálkozom az irigységen és a dühödt, minden alapot nélkülöző gyalázkodáson. Ciki ez a helyzet mind ideológiailag, mind kereskedelmileg, mind szakmailag a jólpénzeltek számára kétségtelenül.

Éhes_ló 2012.01.10. 08:38:25

@Közbiztonság Szilárd: az Index fórumról írtakkal - szintén régi motorosként - maximálisan egyetértek.
Rossz viccé vált az egész.

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.10. 08:49:31

@Éhes_ló: az a tetűfészek egy igazi, külföldre menekült nyilasok és utódaik által pénzelt "civil" kezdeményezés, ahol a magyarul beszélő, humanoid élőlények legalja gyűlt össze. Ennyit az "irigységről". A söpredéket nem irigyelni szokás. A többség undorodik a rühes fajtádtól.

Frizuravarjú 2012.01.10. 09:24:34

Mi más lehetne a sápítozó bérrettegők véleménye az igazságot szabadon és nyíltan közlő és feltáró kurucinforól, mint amit itt olvashatunk.

A szánalmas is igen kitüntető kifejezés veletek kapcsolatban.

Éhes_ló 2012.01.10. 09:35:12

@al kotmány aláiro álamfö: a fajták meghatározása és az eez alapján történő minősítgetés pont azoknak a szokása akikkel azonosítani akarnál, miközben tenmagad teszed ez.
Velem szemben, aki arra merészelte venni a bátorságot, hogy a magatoktól való elalélás közepette felhívta a figyelmeteket arra, hogy érdemes lenne a versenytársak körét is felmérni, ki milyen feltételek mellett mire jutott és ehhez képest alélni el a hallatlan teljesítményeitek rózsaszín ködében.

Nos ha ennyi elég volt ahhoz, hogy elhajítsd az emberálarcodat és a libertiánus szabadságvágyadból és toleranciádból, a demokrácia, mások alapjogainak védelme, a sajtó és szólásszabadság iránti mély elkötelezettséged kapcsán fakadó felsőbbrendűséggel löttyentsd az értő olvasók pofájába fajelméletedet, akkor talán mégsem bennem van a hiba.

Szólj az amcsi haverjaidnak, hogy talán mégsem kellene ezt a szólás és sajtószabadságot ennyire komolyan venni.
Guantanamo és abughraib után talán már ők is hajlanak arra, hogy csak olyasmi jelenhessen meg véleményként bárhol, ami nekik és nektek is kóser.
Türelemmel kivárom mire juttok egymással és az alapjogok értelmezésével.

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.10. 10:46:09

@Éhes_ló: bocs, de egy szarházi nyilas nekem pofázhat, amit csak akar, szimplán ignorálom. (gyk: csak azt láttam, hogy nekem írtál, felőlem büfizz nyugodtan, nem fogom elolvasni :D )

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.10. 10:46:58

@Frizuravarjú: nácikám! A szabadság nem jelenti azt, hogy nyugodtan követhettek el bűncselekményeket, ha épp úgy tetszik.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 13:00:48

@Éhes_ló: Basszusgitározd meg , hát a jógyerekek ríva könyörögtek "a liberalizmus nevében" a kurucinfos megmaradásáért. Nyugodtan gyök alá teheted a látogatottságát, mert a kattogás harmadát kb témaínségben szenvedő közepes vagy rosszabb képességű jóoldali politikai'megfelelő újságírók (Szakonyi Péter & Co.) teszik ki és más harmatoslelkületűek, akik borzongani járnak a 'fosba. Hát a zombifilmeket se azért szokás nézdegélni, mert az élvezői hullaszaftot szeretnének az ínyükön ömölleni széjjel vagy szellemileg épülni akarnának, hanem a horrorizmó borzongástól IS lucskosodik ám a jókislánynuni, nem csak az Emánnyuellé-től, te!
Azt hiszed, hogy az összes kattogást a nejlonnáci kamerádok termelik?

Hát olyan bambola vagy te, mint a Mmillások, akik a Dorttyácska gyermekcselány videóklipecskéjének a YT-félmillájáról azt hiszik, hogy az már egy nettófélmilla, amikor csak a Mandiner termelt nekik vagy 80000 kattot...

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 13:09:20

@al kotmány aláiro álamfö: Én azért a kurucinfossal kapcsolatban ennyire nem ragadtatnám el magamat, hogy "menekült nyuilasok és utódaik" A legfiatalabb nyilas taknyok is kb kamut is kamónnak mondják már és a nyilas eszmevilághoz képest sokkal tökéletesebb a mém. Akik a kurucinfost mémelik, azoknak fingjuk sincs a nyilasokról, még parodizálni se tudják őket. Sokkal inkább a mai modern nejlonnáci eszmék magyarítása. A hollókosztos vonal is "tökre modern".
Utoljára ép éssze nyilas nyuszimuffokat talán Kádár meg Szuszlov akart vóna előugrajtani az 56-os ősz bukraból, de még nekik se nagyon jött össze.

Szalosjan eszmeisége önmagában akkora dinka übüiád, hogy a legzseniálisabb, a Trefort gimi fiúbudi humorán edződött nácivadásznak is a hónajjajjajjáig kéne felkötni a tangabugyija ódalmadzagját oszt a felét se tudná előparódiázni.

Éhes_ló 2012.01.10. 13:41:49

@al kotmány aláiro álamfö: az hogy itt, vagy bárhol ki mit szólhat, szerencsére sem itthon, de még inkább kevésbé az USA-ban a magadfajták határozzák meg.
Ez az idő szerencsére elmúlt és remélhetőleg nem is tér vissza hamarosan.
Ettől még itt és más liberális, demokrata fórumokon a hozzád hasonló demokrácia és emberijogvédők szorgalmasan gyűlölködhetnek saját társaságukban, mert a hasonló stílusú válaszokat és válaszolókat gondosan pusztítják a cenzoraik, mint arról fentebb az index fóruma kapcsán már olvashattunk.
Végül is az a vita a legjobb amit magatokkal folytattok.
Mint a példaképeitek anno.

Frizuravarjú 2012.01.10. 18:25:32

@al kotmány aláiro álamfö:
Ja. Szerinted az a fasiszta felsőbbrendű zsidók privilégiuma, meg csahos kutyáiké, az amerikaiaké.
Szerinted, te kis fasz!

high up! 2012.01.10. 19:05:22

@al kotmány aláiro álamfö:

Nácika a q... anyád hülye gyereke. De nem is nácika az a kis fos, hanem az 50-es évek agyhalott kommunista nomenklaturája családjának a leszármazottja, aki még 2012-ben is csak annyi szókészlettel rendelkezik, mint a felmenői: náci! fasiszta! impriliznmis!
Aztán ennyi. A többi betüt a beírásodban az ápolód üti be.

Na öcsém, te nagy marha, pont a te fajtádról írtam, hogy akkor indult menthetetlenül lefele a színvonal, amikor a te fajtádnak kizárólagos fröcsögési jogot adtak azok a marha moderátorok a fórumokban. Te meg ide jössz bizonyítani, hogy igen, itt vagy, ne keressünk!

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.11. 13:22:17

@high up!: jól van zsebnyilaska, ugass csak tovább nyugodtan! Csak tudnám, miért szégyellitek, hogy mik vagytok! Jó, hogy a kurvaanyád foglalkozása miatt szégyelled magad, azt még csak-csak... de hogy egy tetves kis nácipalánta, miért veszi sértésnek, ha nevén nevezik...

high up! 2012.01.11. 19:32:12

@al kotmány aláiro álamfö:

Jól van q... komcsi anyuka, AVH-s apuka liberálbolsi gyereke, égesd csak magad tovább. Alig írtam le, hogy semmi szókincsed nincs, mert egy marha komcsi csak 18 betüt ismer az abc-böl, erre bedugod a pofád és bizonyítod, hogy ez így van, csak az én szövegemet copypastezed. Majd küldöm a bögrét hülyegyerek, legalább majd nem a vályúból fogsz inni ezután. Vagy küldjek egy latexgyurcsányt, latexgrécit, mert azzal nagyobb élvezetet tudsz kihozni magadból?

Putyilov gyári melós 2012.02.15. 00:28:19

98 eleje óta követem az Indexet, helyesebben először még Internettót.

Szerintem Nyírő kimószerolása óta egy politikai szolgálólány bulvárfos lett, egy neoliberális Blikk, az egyre jobban elhülyülő felső középosztály számára.
A kapitalizmus mindenből fost csinál.

Szerintem nem kár értetek, bár a fiatalabbaktól még ennyit se várok.

Putyilov gyári melós 2012.02.15. 00:41:15

@Éhes_ló:

A Szadeszból indított Melnyikov Kuruca, a Civil kezdeményezés, hát ilyen jót már rég röhögtem :O)))

Ennél már csak az üldözésük a viccesebb, mivel ezzel reklámozták be őket Indexék.

Az Apeh/NAV véletlenül se találja meg se Melnyikovot, se a megmilliomosodott haverjait...

Éhes_ló 2012.02.15. 06:39:56

Szerencsétlen, te, mitől nem civil?
Az a magadfajták privilégiuma?
A NAV nem talált meg még itt senkit sem, beleértve a privatizációban dagadtra hízott prolihaverjaidat is, csak kishalalkat...

laposmacska2 2013.02.09. 13:09:32

Ki a faszom az a Mutder nevű náci moderátor a fórumon?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.16. 16:43:29

most gg a tulajdonosa a mandinernek?
miből? ha meglehet transzparensen kérdezni?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.16. 17:00:41

@gg: gg, ki volt az apád? ugye nem volt meg a tagságija? költői kérdés.
te nem voltál hökös?

"1989-ben alapította első cégét"

mit szólsz hozzá, hogy a mandiner orbánviktor.hu oldal üzemeltetője? nyilván tudsz erről, de mit tudhatsz még?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.16. 17:02:46

@gg: nem te vagy oli bá?

nem érzed cikinek a népszabadságbéli publikálást?

gg 2013.04.16. 21:00:52

@tesz-vesz: nem, nem én vagyok :) de már publikáltam a népszabiban a saját nevemen, többször is :)

gg 2013.04.16. 21:04:22

@tesz-vesz: csak részben, és a mandiner pont azért jó, mert fillérekből el lehetett kezdeni és üzemeltetni, nem kell hozzá gigavagyon. És a bevételből már viszonylag régóta megél (éppen hogy).

Apám hangtechnikus volt, ahhoz nem "kellett" "tagsági".

HÖK sztem az én időmben nem voltam, KISZ viszont volt. De az sem voltam.

Az orbánviktor.hu szervert üzemelteti a mandineres társam, Ákos, de nem ír rá és nem szerkeszt. Technika.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.18. 19:25:46

@gg: gondoltam, hogy a népszabiba a saját neveden írtál, nagyon látszik a posztkommunizmus a gondolkodásodon.

fizetni ki fogja a mandineres alkalmazottakat? ők is kaptak vmi bújtatott állást a minisztériumokban?
hogyan történik a rekrutálás a mandinernél? pártszervezeti alapon? fidelitasos alapon?

hogyan kapták Ákosék a miniszterelnöki munkát? orbánék, habonyék felcsapták a telefonkönyvet? nyilván nem, a politikus nevű nikk azt mondja, orbánék megbíznak bennük, ezért kellett nekik karbantartani orbán honlapját.

gg 2013.04.18. 20:37:43

@tesz-vesz: hát, az a népszabis eset nagyon nem posztkommunista volt, mivel Szanyi úr hátba támadott, és megkértem a szerkesztőséget, hogy hadd válaszoljak. Ehhez képest aztán pár nappal később Szanyi egyik alkalmazottja, félinkognitóban írt még egy olvasói levelet, amit szintén lehoztak, és abban jól megdicsérte a főnökét, és elmondta, hogy mennyire igaza van. Na én itt kiszálltam.

A mandineres alkalmazottakat a reklámbevételből fizetjük. Ami nem túl sok, de nincsenek is sokan :) Hogy mennyire nem pártalapon rekrutál a mandiner, arra jó példa, hogy a néhány állandó emberünkből az Index most kettőt el akart vinni (az egyiket sikerült is).

Ha a Habonyon múlna, akkor Ákosnak semmilyen megrendelése nem lenne onnan, úgy hallom, Habony állítólag nagyon nem csípi ezt az egész Mandiner-dolgot.