2014.01.14. 20:52

Gavra exfőszerkesztő a bajai videóbotrányról, először

Menetrend szerinti kedd délutáni tilosrádiós műsorunkban, a Bádogdobban ma a videógate-botrány főszereplője, Gavra Gábor HVG-s exfőszerkesztő volt a vendégünk, aki a balhé óta teljesen elzárkózott a nyilvánosságtól - eddig. Szávuly Arankával és Bodolai doktorral kérdezősködtünk egész részletesen, majdnem másfél óra terjedelemben arról, hogy miképpen történhetett meg ez az egész. Intim részletek, önsárdobálás, erkölcsi-etikai-szakmai tanulságok a hangfájlban, érdemes végighallgatni az utolsó pillanatig! (Szerdán az Átlátszó is fog közölni egy szöveges, írott interjút Gavrával.)

Frissítés: megjött az Átlátszó-anyag is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gg.blog.hu/api/trackback/id/tr345758682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kifli 2014.01.15. 07:53:32

megérdemeltétek. jól kicsesztél a barátaiddal:)

Zb74 2014.01.15. 11:54:29

Szóval, ha jól értem, Gavrának volt ideje főszerkesztő létére "lábhoz menni" a pártházba - ami a szerkesztőségtől való távolságot és a megbeszélés valószínűsíthető időtartamát is figyelembe véve minimum egy órás elfoglaltságot kellett, hogy jelentsen -, de arra már nem, hogy megnézze azt a tíz percnél rövidebb videót, amit ott kapott. Világos.

Amúgy nem ez az igazán érdekes a történetben. Hanem az, hogy ha az MSZP tényleg csak úgy kapta a videót (nem pedig a párt megbízásából készült), és azt illetékes elvtárs puszta balekságból valódinak is hitte; akkor miért nem tartott a pártelnökség sajtótájékoztatót, diadalmasan bejelentve, hogy csaláson kapták a Fideszt? Hiszen egy ilyen esetben az lett volna a logikus lépés. Amikor Végvári őrnagy lebuktatta a Horváth-féle BM-et, az SZDSZ és a Fidesz sajttájt tartott a botrányról. Amikor a fiúk tudomást szereztek a Tocsik-ügyről, szintén összetrombitálták a sajtót a bejelentésre. Stb.

Ha tényleg nem maguk a szocialisták rendelték meg a bajai videót, akkor milyen ötlettől vezéreltetve választották ehelyett azt a megoldást, hogy egyetlen lap főszerkesztőjének adják át az anyagot - azt is stikában, és ahelyett, hogy maguk aratnák le a tutira vett babért, mindaddig tagadják az ügyben játszott szerepüket, ameddig csak lehet? És vajon Gavra miért is nem tette fel ezt a kérdést Dérinek, vagy akitől a videót kapta (elhiszem, hogy örült az exkluzív sztorinak, de hogyhogy nem gyanakodott)?